Werken bij EM

Welkom bij Energie Makelaar, een modern consultancybedrijf in de energiesector, gevestigd in Wierden en Rotterdam

Mogen wij ons even voorstellen?
Energie Makelaar met kantoren in Wierden en Rotterdam is dé high-end consultant in de energiewereld. Menig energie grootverbruiker vertrouwt op onze expertise, kennis en kunde. In 2001 opgericht en direct vanaf de liberalisering nauw betrokken bij onze grote klanten die een expert zochten voor hun energievraagstukken. Wij zijn sparringpartner voor grote industrieën, inkoopcombinaties, overheden en multisites. Onze klanten hebben in de eerste 2 fasen van de liberalisering, in 1998 en 2002, keuzevrijheid gekregen op de energiemarkt. Sinds de oprichting van onze organisatie heeft de energiewereld zich in sneltreinvaart ontwikkeld en het einde is nog niet in zicht. We begeven ons in een markt die onderhevig is aan internationale en geopolitieke ontwikkelingen. Naar de toekomst toe zullen duurzame ontwikkelingen in het energielandschap een steeds grotere rol gaan spelen. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt dat wij in een wereld opereren die dynamisch en volatiel is. Zo zijn energie- en energiegerelateerde producten wereldcommodities waar de handel 24/7 doorgaat. Dit brengt voor onze klanten grote financiële uitdagingen en risico’s met zich mee. Daarnaast wordt de energiemarkt door de energietransitie complexer, wat betekent dat onze klanten een groot beroep doen op de expertise van onze organisatie. In dit speelveld bieden wij onze klanten al meer dan 20 jaar totaaloplossingen aan. We adviseren, ondersteunen en ontzorgen onze klanten in de optimalisatie van hun gehele energieportefeuille. Dit zit in het DNA van onze organisatie en staat voor onafhankelijk, deskundig en betrokken! Voor onze collega’s betekent dit kansen om zich persoonlijk te ontwikkelen in een dynamische internationaal gedomineerde energiewereld.

Hoe werkt dat bij Energie Makelaar?
Werken bij Energie Makelaar betekent werken in teamverband. Per team werk je samen voor een groep klanten. Sterke drijfveer is het persoonlijke contact met die klanten en ons denken in maatwerk oplossingen.
Dit doen we als gevolg van Covid steeds vaker ook in MS-TEAMS omgevingen, maar de basis blijft ons kantoor in Wierden en de uitvalsbasis in Rotterdam. In de teams zitten naast consultants, backoffice – en factuurcontrole medewerkers ook specialisten op diverse gebieden, zoals marktanalyse, energiebelasting, transport van energie, emissiehandel etc.
De focus van onze adviezen ligt op het gebied van in- en/of verkoopcontracten en risico management, verduurzaming van de energiebehoefte via inkoop of eigen opwek, adviezen over elektriciteits- en gasnetten, energiebelasting en CO2 emissies. In sterk toenemende mate is er vraag naar oplossingen waarmee de klant zijn bedrijf kan verduurzamen cq. de transitie kan maken naar een lagere CO2 footprint.