Langetermijnvisie en inkoopstrategie

Uw energie is onze passie. Om hierin maximaal resultaat te behalen, zullen wij u blijvend adviseren, ondersteunen en ontzorgen in de optimalisatie van uw gehele energie portefeuille. We leveren in dit gehele spectrum toegevoegde waarde. Samen met u richten we ons daarom onder andere op een analyse, de vaststelling en de opvolging van de meest geschikte inkoopstrategie voor uw benodigde (duurzame) energie.

Om u altijd te voorzien van de meest passende inkoopstrategie, zullen we terugkerend de volgende fases doorlopen:

Analyse
Vaststelling en Verankering
Opvolging

Analyse inkoopstrategie

Als geen ander weet een goede inkoper dat de inkoopstrategie die werkt voor de ene organisatie niet hoeft te werken voor de andere organisatie. De meest geschikte inkoopstrategie voor (duurzame) energie is toegespitst op de organisatie zelf. Daarom willen we weten met wie we te maken hebben. Dit doen we door middel van een uitgebreide analyse. Door na te gaan wat onder andere uw energiebehoefte, verbruiksprofiel, risicobereidheid en gewenste budgetzekerheid is, krijgen we namelijk een goed beeld van de organisatie. Hiermee gaan we vervolgens samen met u aan de slag om tot uw juiste inkoopstrategie te komen.

Vaststelling en Verankering

Inkoopstrategie vaststellen

Zodra in overeenstemming met elkaar besloten is welke inkoopstrategie het meest passend is voor uw organisatie, zullen we kijken wat er op dit moment mogelijk is binnen uw huidige inkoopcontract. Indien de inkoopstrategie de looptijd van uw inkoopcontract overstijgt, dan begeleiden we u met het vinden van het meest geschikte contract, met de juiste voorwaarden passend bij uw organisatie en afgestemd op uw inkoopstrategie (zie voor meer informatie ook: energiecontracten, PPA’s en markttoegang).

Opvolging: Prijs- en marktmonitoring

Omdat energieprijzen beursgenoteerd zijn, schommelen de prijzen van uur tot uur. Middels toegang tot alle informatie op de energie markten, houden onze analisten de prijsontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Met decennia aan ervaring kunnen we steeds beter voorspellen welke ontwikkelingen doorslaggevend zijn bij eventuele dalingen of stijgingen van de prijs. U mag dan ook van ons verwachten dat wij hier proactief op inspelen, zodat wij in overleg met u op de meest gunstige momenten de juiste hoeveelheid energie inkopen. Door kansen optimaal te benutten en risico’s in te perken, houdt u namelijk grip op uw energiekosten.

Opvolging: Portfoliomanagement

Portfoliomanagement energie

Tot slot houden we ons bezig met de bewaking en het inzichtelijk maken van uw totale inkoopportefeuille middels portfoliomanagement. Op deze manier heeft u altijd inzicht in de stand van zaken omtrent uw energie inkoop. Afhankelijk van de gekozen inkoopstrategie sturen we u wekelijks/tweewekelijks/maandelijks een persoonlijk overzicht afgestemd op uw wensen met daarin de verwachte en daadwerkelijke energie prijzen. Op deze manier houden we samen met u grip op uw energiekosten.

Uw voordelen

Gefundeerde en individuele inkoopstrategie
Kostenbesparing en -controle
Actief en persoonlijk beheer energieportefeuille

Kortom, u bespaart op uw energiekosten en houdt hier volledige grip op binnen de door uw gestelde risicokaders. Over de gehele linie van energie bieden wij toegevoegde waarde: onafhankelijk, deskundig en betrokken!

Contactpersonen

Ton Streefland

Directeur

+31 6 5351 3506
t.streefland@energie-makelaar.com

Herman Laeven

Directeur

+31 6 2145 9695
h.laeven@energie-makelaar.com

Edwin de Jong

Consultant

+31 6 5271 6489
e.dejong@energie-makelaar.com

Antoine Badart

Consultant

+31 6 1160 4390
a.badart@energie-makelaar.com

Erik Maljers

Consultant

+31 6 5087 7955
e.maljers@energie-makelaar.com