Help jij de grootindustrie hun energie te verduurzamen?
Wij zoeken een gedreven en energieke account supporter!

Account Supporter Energiesector

Energie Makelaar zoekt ter uitbreiding voor haar hoofdkantoor in Wierden een Account Supporter Energie Sector. Als Account Supporter ben jij de backbone en verbindende schakel voor klanten, leveranciers en onze consultants. Jij maakt onderdeel uit van de backoffice en na de consultant ben jij het eerste aanspreekpunt voor de klanten die jullie samen bedienen. Met jouw financiële en/of energie achtergrond ben jij in staat om onze high-end klanten te ondersteunen en te ontzorgen in de dynamische energiewereld. Als onze toekomstige Account Supporter ben jij accuraat, pro-actief en heb je affiniteit met cijfers. Zoek je een baan waarin je van toegevoegde waarde kunt zijn en daadwerkelijk het verschil kunt maken? Dat treft, want wij zijn actief in de dynamische energiewereld en adviseren grootzakelijke klanten die in een transitie zitten en duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Voor jou betekent dit een aantrekkelijke baan met veel vrijheden. Ook bieden we je veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Zoek je een baan met toekomstperspectief in de energiewereld waar je echt impact kunt maken? Lees dan verder want mogelijk is onze baan jou op het lijf geschreven…

Waarom zoeken we jou?
Door de energietransitie wordt de energiewereld complexer en uitdagender voor onze klanten. Dit maakt dat Energie Makelaar als vertrouwenspartner bij veel meer (technische) energievraagstukken wordt betrokken. Hierdoor groeien we als organisatie en dit betekent voor jou een kans om in te stappen in een aantrekkelijke laagdrempelige organisatie die opereert in het topsegment van de energiebranche. Heb je daarnaast persoonlijke ambities dan ondersteunen we jou graag middels interne en externe opleidingstrajecten.

Jouw uitdaging als Account Supporter
We zijn een organisatie met korte lijnen en een platte structuur. Onze corebusiness is het ontzorgen en adviseren van onze klanten bij hun energievraagstukken. In Nederland spelen we mee in de eredivisie van de energiewereld. We zijn een gerenommeerde speler en onze klanten vertrouwen op onze pro-actieve houding, accuratesse en up to date marktkennis van de energiewereld. Dit maakt ons een speler waar men niet om heen kan, met ons aan tafel weten klanten 100% zeker dat hun energiebelangen ten volste worden behartigd. Als onze toekomstige Account Supporter heb jij een dienstverlenende instelling.

Van ons krijg je een zelfstandige functie en het vertrouwen om samen met de consultants de klanten te bedienen en te ontzorgen. Jouw scherpe mening wordt gewaardeerd en als je verbetermogelijkheden in processen ziet of zaken slimmer/efficiënter kunt inregelen wordt delen gewaardeerd. Iedereen is binnen onze organisatie een vertrouwenspersoon voor onze klanten. We doen het samen als team, dit maakt dat onze organisatie laagdrempelig is. Het “ons kent ons gevoel” voert de boventoon op kantoor en de sfeer is professioneel maar wel gemoedelijk. Iedereen heeft respect voor elkaar en de nuchtere mentaliteit voel je overal. We doen het samen en onderling hebben een grote mate van collegialiteit.

Wat ga je doen?

 • Als Account Supporter ben je een financieel en/of administratief allrounder;
 • Voor klanten ben je het eerstelijns aanspreekpunt inzake energie gerelateerde vragen;
 • Je controleert en analyseert geautomatiseerd aangeleverde (energie)data;
 • Je signaleert afwijkingen en fouten en hebt een onderzoekende houding;
 • De data gebruik je ook voor periodieke rapportages en energie (inkoop) portfolio’s;
 • Ook is data de basis voor de doorbelasting van energiekosten aan verschillende vestigingen en landen van multinationals;
 • Daarnaast bereid je inkooptenders voor, wat betekent evalueren en doorrekenen van offertes van energieleveranciers en het bewaken van energieportfolio’s en inkoopmodellen;
 • Je zet acties uit richting klant, leveranciers en/of de belastingdienst en rapporteert/informeert klanten en beantwoordt specifieke vragen;
 • Waar gewenst, sluit je ook aan bij een (teams)overleg met de klant en lever je hierin je bijdrage.

Ja, je leest het goed! Bij ons krijg je een afwisselende en dynamische financieel/administratieve functie waar jouw bijdrage enorm wordt gewaardeerd.

Wie ben jij?

 • Jij werkt en denkt op MBO+ niveau en beschikt over een relevante opleiding of hebt dit niveau door ervaring verworven;;
 • Je hebt ervaring als administrateur of werkervaring in de energiebranche;
 • Je hebt sterke cijfermatige skills en analytisch sterk om (energie)data te analyseren;
 • Je bent integer, transparant en dienstverlenend ingesteld;
 • Je hebt sociale skills, bent een teamspeler en hebt gevoel voor commercie;
 • Verder heb je kennis van MS-Office applicaties zoals Excel of wilt dit leren;
 • Communicatief ben je sterk in de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ook ben je klantgericht en benieuwd naar de vraag achter de vraag die klanten stellen.

Herken je je in jouw nieuwe rol, maar kom je niet uit de energie- of technische branche? Geen probleem, ook dan ben je welkom!

Met jouw leergierige en intrinsieke motivatie leren we je alles wat je moet weten om succesvol te zijn in onze dynamische wereld.

Indien nodig investeren we in jou middels professionele energie opleidingen aan de Phoe of soortgelijk. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt in je nieuwe werkomgeving.

Wij bieden jou

 • Een baan met standplaats Wierden en de mogelijkheid om ook vanuit huis te werken;
 • Parttime of fulltime? Jij bepaalt wat het beste bij jouw privé situatie past;
 • Dynamische baan door de wereldhandel in energie en geopolitieke ontwikkelingen;
 • Een team met ervaren collega’s die jou graag van dienst zijn en waar je je snel thuis voelt;
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid om dingen te doen waar jij goed in bent;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden inclusief laptop, telefoon en thuiswerkplek;
 • Bovengemiddeld salaris, goed pensioen, 25 vakantiedagen (en extra dagen kopen);
 • Doorgroeimogelijkheden als je functies als marktanalist, intern account manager of consultant ambieert.

Solliciteren?

Spreekt onze uitdaging jou aan? Stuur dan je cv inclusief een korte naar Herman en neem onze collega P&O Dinette mee in cc .

Wil je meer weten over de functie en heb je vragen? Neem dan contact op met Herman of via telefoonnummer 06 – 2145 9695.