Help jij de grootindustrie hun energie te verduurzamen?
Wij zoeken een gedreven Energie Consultant!

Consultant Energiesector

Energie Makelaar, met kantoren in Wierden en Rotterdam, zoekt ter uitbreiding van het team een Internationaal georiënteerd Consultant Energiesector. Als Consultant in de Energiesector ben jij de strategische partner van de grote energieverbruikers in de Benelux. Als consultant ben jij de ondernemer binnen onze onderneming. Voor jouw relaties ben jij het aanspreekpunt en de sparringpartner die met kennis, kunde en expertise de energiewereld doorzichtig en begrijpelijk maakt. De financiële consequenties voor jouw klanten zijn enorm maar jij staat je mannetje in het dynamische speelveld van inkoop en advies. Het kan er in onze wereld hectisch aan toe gaan maar jij laat je niet gek maken. Als onze toekomstige Energie Consultant ben jij een grote denker en heb je een helikopterview. Hiermee ben jij in staat om de behoefte van de klant boven tafel te krijgen én te vertalen naar strategische en praktische adviezen die in het belang zijn van de klant.

Résumé: haal jij je motivatie en drive uit het adviseren van klanten en begeleiden van strategische gesprekken? Ben je daarnaast ook op zoek naar een baan waar jij als “ondernemer” met een hybride thuiskantoor als standplaats volledige vrijheid van handelen krijgt in de energiewereld die nooit stilstaat? Dat komt goed uit want dit en meer kunnen we jou bieden.

Waarom zoeken we jou?
Door de energietransitie wordt de energiewereld complexer en uitdagender voor onze klanten. Onze organisatie groeit omdat we als trusted partner meer dan ooit bij (technische) energievraagstukken worden betrokken. Dit betekent voor jou een kans, een kans die niet voor iedereen is weggelegd want we zoeken een ondernemende high-end consultant die met zijn eigen klantenportefeuille het mandaat en vertrouwen krijgt om binnen onze organisatie zijn eigen “onderneming” te bestieren en naar eigen inzichten te beheren en uit te bouwen. Een pro-actieve houding is derhalve onontbeerlijk want dit is wat jouw (internationale) klanten ook van jou verwachten in de complexe energiemarkt. Naast internationaal georiënteerd bent je dus ook ondernemend.

Jouw uitdaging als Ondernemende Energie Consultant
We zijn een organisatie met korte lijnen en een platte structuur. Onze corebusiness is het ontzorgen en adviseren van grootzakelijke klanten met praktische duurzame oplossingen voor hun energievraagstukken. In Nederland spelen we mee in de eredivisie van de energiewereld. We zijn een gerenommeerde speler en aan de onderhandelingstafel met energieleveranciers en netbeheerders vertrouwen onze klanten op onze brede en technische energiekennis. Dit maakt ons een speler waar men niet om heen kan, met ons aan tafel weten klanten 100% zeker dat hun energiebelangen ten volste worden behartigd. Maar dit vraagt van jou als onze toekomstige Energie Consultant wel iets want je doet niet zomaar mee op het hoogste niveau…

Van ons krijg je een autonome functie en het mandaat om je rol als “ondernemer” binnen onze onderneming naar eigen inzicht uit te voeren. Jij bent als externe adviseur en trusted sparringpartner de verbindende schakel tussen klant, leverancier en de interne organisatie. De energiewereld is uitdagend en in dit dynamische geopolitieke speelveld neem jij je klanten mee met alle voor- en tegens zodat zij zich door jou gesterkt voelen in het maken van de beste keuze. Jouw stip op de horizon is het opbouwen van relatie met jouw klanten waarin ze nooit meer zonder jou de energiemarkt willen betreden. Dit alles doe je samen met jouw team van accountsupporters en marktanalisten.

Wat ga je doen?

 • Als Energie Consultant ben je dé verbinder tussen gerenommeerde klanten, leveranciers, overheden en netbeheerders;
 • Met je ondernemende visie bouw je aan lange termijn relaties en ontwikkelt deze tot strategische partnerships;
 • Als consultant ben jij het eerste aanspreekpunt én coördineer je interne handelingen en werkzaamheden voor jouw klantenportfolio;
 • Als analyticus observeer jij de wereldwijde energiemarkt en geopolitieke ontwikkelingen zodat je een volwaardige gesprekspartner bent en blijft;
 • Met jouw proactieve houding sta jij als “ondernemer” 24/7 aan voor nieuws en ontwikkelingen die impact kunnen hebben voor je klanten.

Wie ben jij?

 • Jij werkt, denkt en hebt minimaal een opleiding op HBO of hoger niveau;
 • Je hebt ervaring als strategisch consultant en/of wilt je hier verder in bekwamen;
 • Je bent een zelfstarter, analytisch sterk en een kartrekker die aan de frontlinie opereert;
 • Je hebt gevoel voor handel in commodities zoals energie of financiële producten;
 • Verder heb je kennis van – of affiniteit met techniek en bezit je uitstekende cijfermatige vaardigheden;
 • Als consultant ben je integer, transparant en ben je bovengemiddeld geïnteresseerd in wat je klanten drijft;
 • Communicatief ben je sterk in de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré;
 • Je hebt een senior uitstraling (staat los van leeftijd) om op hoog niveau een volwaardige gesprekspartner en adviseur te zijn.

Herken je je in jouw nieuwe rol, maar kom je niet uit de energie- of technische branche? Geen probleem, ook dan ben je welkom. Met jouw leergierige en intrinsieke motivatie leren we je alles wat je moet weten om succesvol te zijn in onze dynamische wereld. Indien nodig investeren we in jou middels professionele energie opleidingen aan de Phoe of soortgelijk. We doen er alles aan om jou goed te laten landen in onze organisatie.

Wij bieden jou

 • Hybride baan met vrijheid om uitdagingen in de duurzame energiewereld op te pakken;
 • Een afwisselende rol met ruimte om buiten kaders te denken en handelen;
 • Parttime of fulltime? Jij bepaalt of je 4 of 5 dagen per week wilt werken;
 • Ruimte om zelf maatwerkoplossingen te bedenken om succesvol te zijn;
 • Een ondernemende strategische baan met veel vrijheid die past bij jouw levensfase;
 • Persoonlijke groei in onze branche met geopolitieke en duurzame ontwikkelingen;
 • Mooie (beursgenoteerde) klanten waarvan sommige internationaal actief zijn;
 • Sociale, vriendelijke collega’s die voor elkaar klaarstaan om samen de klus te klaren;
 • Een uitstekend prestatie gerelateerd salaris dat in basis meer dan marktconform is;
 • Een aantrekkelijk bonus die als bekroning de kersen (ja meervoud) op de taart vormt;
 • Uitstekende secundaire voorwaarden met auto, laptop, telefoon; thuis werken;
 • Tools om goed te werken zoals Bloomberg en andere energie-informatiekanalen.

Solliciteren?

Spreekt onze uitdaging jou aan? Stuur dan je cv inclusief een korte naar Herman en neem onze collega P&O Dinette mee in cc .

Wil je meer weten over de functie en heb je vragen? Neem dan contact op met Herman of via telefoonnummer 06 – 2145 9695.